Семінар-практикум вчителів інформатики

20 березня на базі Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 відбувся семінар – практикум учителів інформатики на тему: «Формування компетентностей шляхом розвитку творчого мислення учнів».
Зі вступним словом до учасників семінару звернулася методист Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Солом’яна О.П., яка познайомила присутніх з темою семінару. Директор школи Мурга Л.І. та заступник директора з НВР Врюкало Л.М. презентували навчальний заклад, познайомили присутніх з досягненнями шкільного колективу.
Педагоги обговорили основні шляхи формування життєвих компетентностей учнів у процесі вивчення інформатики через використання сучасних педегогічних технологій; пошук ефективних шляхів роботи вчителів інформатики; формування нового педагогічного мислення і активну творчу позицію педагога.
Учитель інформатики Голотюк Ю.В. показала значимість розвитку творчого мислення на уроках інформатики. Учитель інформатики Чігур Л.Ю. продемонструвала творчу діяльність учнів в середовищі програмування Scratch, Code. А про використання Kodu Game Lab для створення 3D ігор та про мову програмування Phyton розповів учитель інформатики Придюк П.І. Учасники семінару ознайомилися з концепцію навчання робототехніки в початковій та середній школі.
Придюк П.І. провів майстер-клас з робототехніки Lego Mindstorms EV3. Учасники семінару отримали слушні поради по моделюванню, проектування, конструювання роботів на базі конструктора LEGO EV3, навчилися складати перші свої програми для роботів. Мали можливість поспілкуватися з учнями, які відвідують гурток робототехніки.
Живе спілкування, цікаві ідеї, обмін досвідом надихнули учасників семінару на нові звершення.
Завершився семінар шкільною екскурсією. Учасники семінару обмінялися думками та враженнями, визнали роботу семінару плідною, відмітили високу результативність та практичність проведеного заходу. Велику подяку висловили колеги вчителям інформатики та адміністрації СШ №1 за ґрунтовно підготовлені і проведені на високому рівні заходи та прекрасну атмосферу гостинності.

« of 2 »

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь