Обмін досвідом

Інклюзивне навчання є основною і найбільш ефективною формою навчання дітей з особливими потребами.  В останні роки у нашому навчальному закладі збільшується кількість дітей, які потребують спеціального навчання. Тому й було поставлено завдання шукати нові форми роботи з дітьми з особливими потребами. Досвід показав, що ефективною формою навчання є інклюзивна освіта. Над вирішенням цієї проблеми школа працює перший рік.
Сучасний етап навчання людей з особливими потребами базується на їх інклюзії в середовище звичайних закладів освіти, що в розвинених країнах є головною тенденцією і передбачає повну громадянську рівноправність цих осіб.
У рамках обміну досвідом впровадження інклюзивної форми навчання СШ№1 відвідала делегація з м.Варшава (Польща) на чолі з директором Лідією Куманек , інтеграційної школи №339, реабілітологом Анною Сікорською і психологом Агнешкою Холц-Ягодзінською . В рамках зустрічі з адміністрацією школи розглядались теми реалізації нормативно-правового, науково-методичного забезпечення освітнього процесу, використання сучасних підходів до навчання дітей зазначеної категорії, що включають цілеспрямовану діяльність педагогів та батьків учнів, співпрацю з командою фахівців, забезпечення ефективністі навчання дітей і створення підґрунтя для успішного навчально-корекційного результату.

Ми у школі розуміємо важливість даної проблеми, активно шукаємо нові форми та методи роботи, залучаючи до цього фахівців з інших навчальних закладів та країн.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь