« Україна моя вишивана»

Зброєю, молитвою, мистецтвом – як тільки не виборюють українці свою незалежність та свободу. Об’єднати український народ заради спільної боротьби взялися й наші земляки з Борщівщини у рамках акції « Україна  моя  вишивана». Карту єднання в кольорах національного віночка вишиватиме вся Україна – від Заходу до Сходу.

Акція стартувала 22 червня у селищі Скалі-Подільській Борщівського району Тернопільської області за ініціативи  народного майстра Ірини Харатін та майстка художньої вишивки Тетяни Дяківнич. Карта отримала благословення отця  В. Германюка та супроводжувала паломників на Всеукраїнську прощу до Зарваниці. Вона побувала у Тернополі та Львові, а тепер маємо змогу і ми, мешканці  Івано-Франківська, залишити  на ній свої хрестики.

Так, куратор нашого містечка, відома місту вишивальниця, Оля Дмитрик, не змогла не завітати у Івано-Франківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням англійської мови. Саме дітки 4-А класу, разом з класним керівником Глушко Г.П., яка  родом з Борщівщини, за допомогою нитки і голки, хрестик за хрестиком об’єднували серця українців в одне єдине ціле. Наші учні  задумали  бажання, щоб  вишитий на карті голуб, приніс мир і процвітання нашій державі, щоб усі жили в любові та злагоді.

Хай Бог береже нас та Україну!

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь